این سیزده نقل قول های الهام بخش به شما کمک می کند زنده بمانید در کاشی معرق جهان
گنبد شلجمی کاشی کاری شده آن، بر گرداگرد گلویی گنبد، اجرا شدهاند. نورگیرها از مصالح کاشی معرق، سنگ، آجر، کاشی و چوب ساخته میشوند و دارای نقوش اسلیمی (خطوط برگرفته از پیچکهای گیاهی) یا هندسی هستند. در استخراج سطحی برای دستیابی به ذخایر سنگ معدن، پوشش گیاهی سطحی، گل و لای و در صورت لزوم لایههای سنگ بستر برداشته میشوند. پوشش طبیعی این منطقه، از درختان: کنار، رملیک، انجیر و کلخنگ تشکیل میشود. از سقف کاذب نه تنها برای پوشش سقف اتاق بلکه برای سقف حمام و سرویس بهداشتی نیز استفاده میشود. هر چند تنها چند کارگاه عبابافی که تعداد آنها شاید به ۵ عدد میرسد و در آنها چند فرد سالخورده مشغول به کار هستند دایر است، اما با کوشش سازمان میراث فرهنگی و همت خود بافندگان تلاش شدهاست که با ایجاد تنوع در محصولات تولیدی در این کارگاهها، جذب توریست و غیره، از زوال و نابودی این هنر بسیار کهن جلوگیری شود. این غلات سبز میشده و نانی از آنها پخته و بر سر سفره نوروز گذاشته میشده است. بهگونهای که شمسالدین انصاری دمشقی (درگذشته ۷۰۶ هجری قمری) گزارش کرده که در دوران مغول، خوان نوروزی در دمشق شامل طبقی بوده که هفت سنبله از غلات بر آن نهاده میشده و در کنار آن، مقداری شکر و درهم و دینار قرار داده میشده است.
هفتسین احتمالاً نوعی آیین نمادین برای بزرگداشت گیاهان خوراکی و آداب برانگیختن آنها به رویش بوده است که با رویاندن سبزههای غلات هفتگانه و نهادن هفت نان از آنها پیوند داشته است. برخی پژوهشگران ذکر میکنند که در گذشته برای ارج نهادن به برکات زمینی، سفرهای با هفت نماد برای نوروز یا جشن مهرگان میآراستند که میتوانستند با حرفهای مختلفی آغاز شوند؛ در واقع ضرورتی برای شروع آنها با حرف «س» نبودهاست. بر اساس متن محاسنالاضداد که به جاحظ بصری نسبت داده میشود، در نوروز سفرهای گسترده میشده که بر آن هفت نوع غله از جمله گندم، جو، ذرت، ارزن، نخود، عدس، برنج، کنجد، باقلا و لوبیا قرار میدادهاند. همچنین ۹۳ هزار و ۷۹۵ نفر دانشجو در استان مشغول به تحصیل بودهاند که این رقم برابر با ۲/۱ درصد دانشجویان کل ایران بوده است؛ بنابراین آمار استان کرمانشاه در رتبهٔ ۱۸ در میان استانهای ایران از نظر پذیرش دانشجو خرید کاشی استخری قرار داشته است. گسترش شهر در زمان آلب ارسلان نیز ادامه یافت، اما در دوران ملکشاه و وزیر با تدبیرش خواجه نظامالملک طوسی بود که شهر به اوج شکوهش رسید بهطوریکه جمعیت شهر دو برابر شد و بناهای بسیاری در آن ساخته شد. در زمان صفویه مخصوصاً دوره شاه تهماسب اول، بقعه هفت شهیدان که از فرزندان موسی کاظم میباشند، ساخته شد و تولیت این بقعه و مالکیت زمینهای مسجدسلیمان امروزی که اراضی قیلارستان (یا قیرلارستان) نامیده میشد در اختیار خاندان سادات قیری که از مبلغان مذهبی شهر شوشتر بودند قرار گرفت.
امامزادهای که در روستای هفت شهیدان قرار دارد، مربوط به؛ سادات تلغر میباشد، که هفت نفر بودند و نسبت خود را به سید عبدالله بن موسی کاظم میرساندند. در تصویرِ نخست به شرحِ نوروز به عنوان سنگ بنای مدنیتِ ایران پرداخته شده و در پایان تصویر به هفتسین اشاره شده و در تصویرِ دوم، اجزایِ هفتسین را نام بردهاست. هفتسین یکی از آیینهای نوروزی ایرانیان است که ریشهای کهن دارد و پیشینهی آن به دوران ساسانیان بازمیگردد. همچنین پرندگانی مانند: کبک، تیهو و چندین نمونه دیگر از پرندگان وجود دارد. ↑ «اهدای نشان مودت به هفت نفر از هیئت امناء و خادمین نمونه امامزادگان کشور». این گزارش از آن جهت اهمیت دارد که احتمالاً مراسم نوروز را در دمشق توصیف میکند و نشان میدهد که این سنت دیرینه، حتی در دوران تباهی تاریخ ایران، در سراسر قلمرو تمدنی ایرانیان رواج داشته است. در بسیاری از دیگر ایام تاریخی قاره اروپا و حتی نامگذاری هتلهای قصرگونه نیز این قاعده مستثنی نیستند و نامهایی چون هتل بریستول، کارلتون و مجستیک جملگی نشان از تأثیرگذاریهای مشتریهای انگلیسی دارند.
نسبت ارتفاع جانبی به نصف طول قاعده هرم بزرگ جیزه کمتر از ۱٪ از نسبت طلایی است. هفتسین سفرهای متشکل از هفت چیزِ نمادین است که از طبیعت گرفته شده و نام آنها با حرف «سین» آغاز میشود و بهطور سنتی در نوروز، سال نوی ایرانی، گسترانده میشود. انداختن سفرهای ویژه برای نوروز، در گذشته در بخشهایی از ایرانزمین، و امروزه در ایران و برخی از کشورهای اطرافِ آن گرامی داشته میشود. سفرهٔ هفتسین معمولاً تا پایانِ نوروز در خانهها میماند، و برخی در روز سیزدهمِ نوروز، سبزه و ماهی را به آب میسپارند. روز مزبور در اتاق باز میشد. در این رساله حکایتی کوتاه در باب نوروز و سفره هفت سین چنین ذکر شدهاست: «در روز نوروز جماعتی میگفتند که به حسب نظر نجومی امسال از جهت میمنه حال اشتغال به چیزهایی میباید نمود که سر الفاظ او «سین» باشد، همچنانکه سر و سبزی و سرکه میباید خورد و سقرلاط و سمور و سنجاب میباید پوشید. در حین کاوشهای باستانشناسی ویاتکین یکی از وسایل نجومی رصدخانه را پیدا کرد، که قوسی برای معین نمودن ظهر است. اگر عناصر دیگر سفره را هم در نظر بگیریم، از نظر برخی، میتوان آسانتر سفرهٔ نوروزی را (منهای «هفت» ش و «سین» ش) به سنتها و باورهای ایرانی متصل کرد.